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The California Horse Racing Board has been asked to clarify the status of Rule 1663 (Entry 
of Claimed Horse) and to clearly state any ongoing restrictions for claimed horses. 

On March 13, 2009, this rule was suspended in its entirety. On March 19, 2009, the Board 
reinstated Rule 1663 subsections (a), (c), and (d) only. The rule currently in effect now reads: 

Rule 1663 (Entry of Claimed Horse) (a) A horse claimed out of a claiming race is eligible to 
race at any racing association in California immediately after being claimed. The horse is not 
eligible to start in a claiming race for 25 days after the date of the claim for less than 25% more 
than the amount for which it was claimed. (c) A claimed horse may be removed from the grounds of 
the association where it was claimed for non-racing purposes. (d) The provisions of subsection (a) 
of this rule do not apply to standardbred horses. 

The Board did not reinstate subsection (b), which read: 

(b) A horse claimed out of a claiming race is not eligible to race in any State other than 
California until 60 days after the close of the meeting from where it was claimed except in a stakes 
race. (1) For the purposes of this rule, the California Fair Circuit shall be considered one meeting. 

As subsection (b) was not reinstated, there currently is no “jail time” on running a claimed 
horse outside of California. The new owner may immediately run the claimed horse out of state. 
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